Banii Fermierului | Trei motive sa cumperi teren agricol in Romania

Presa si nu numai anunta o noua invazie a strainilor, care cumpara “pe rupte” teren agricol in Romania. Prin 1995-1997, daca nu ma insel, s-a vorbit prima data despre avalansa de cetateni straini, veniti sa cumpere teren ieftin in tara noastra. Cei mai multi “investitori” proveneau, atunci, probabil ca si acum, din Italia, Austria, Franta, Germania, dar si Olanda ori Ungaria. Desigur, “investitori” ii numesc pe acei straini care achizitioneaza teren in scop speculativ si nicidecum pentru a face agricultura, fapt care ne-ar bucura de altfel.

Mai nou, auzim ca arabi, chinezi si japonezi sunt pusi pe cumparat teren agricol in lumea larga. Motivul? Teama de o iminenta foame mondiala, daca pot sa spun asa.

Care sunt, asadar, cauzele care ii fac pe straini sa cumpere teren agricol in Romania?

1.Pretul. Cumperi azi, vinzi peste cativa ani si scoti un profit frumusel fara sa faci absolut nimic.

2.Calitatea solului. Gradul de fertilitate al terenurilor permite practicarea unei agriculturi performante. Utilaje si bani de investitii, sa fie, ca restul vine de la sine.

3.Distanta fata de tara “mama”. Astazi, in cateva ore cu avionul ajungi aproape unde vrei in Europa. Deci, investitia din Romania se poate ulterior gestiona usor, indiferent de profil.

Continut asemanator: