Banii Fermierului | Politica

Cand am conceput acest blog am decis ca Banii Fermierului sa fie un spatiu destinat in totalitate, dupa cum ii spune si numele, problematicii fermierilor romani. Finantare, tehnologie, preturi, piete etc. Inca de la primul articol, atunci cand imi caut subiectele, ma gandesc la cam ce si-ar dori un fermier sa citeasca pe site-ul meu. Pur si simplu incerc sa ma pun in locul lui, al fermierului roman, ca sa vad despre ce ar trebui sa scriu in fiecare zi.

De aceea, consider ca nu este prea folositor sa abordez subiecte politice, de exemplu. Cred ca pe cititorul meu il intereseaza mai degraba alte lucruri decat palavrageala politica, care, dupa parerea mea, de multe ori  duce oricum spre … nicaieri. Daca insa este vorba despre politica agricola, despre teme care il afecteaza in cele din urma pe fermier, lucrurile se schimba.

Desi nu prea agreeez ideea sa scriu despre alegerile prezidentiale, tocmai din motivele spuse mai sus, cateodata nu putem ignora anumite realitati. Cum este,  bunaoara,  faptul ca, actualmente, noi, romanii, ne aflam in prag de a ne alege presedintele tarii. Nici unul dintre noi nu ar trebui sa ramana indiferent fata de anumite aspecte care ne pot ulterior schimba viata. In bine ori in rau !

Oare ce programe agricole au de gand sa sustina candidatii la presedintie daca vor castiga alegerile din 22 noiembrie 2009? Ma refer, desigur, doar la Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu.

Pentru a afla ce parere au cei trei candidati despre dezvoltarea agriculturii Romaniei am cautat pe blogul fiecaruia dintre ei, promisiunile legate de acest subiect. Iata, asadar, ce am aflat:

-Traian Basescu: “Vreau fermieri mai bogati si sate urbanizate”

-Mircea Geoana: “Agricultura trebuie sa fie motorul dezvoltarii economice romanesti pe termen lung”

-Crin Antonescu: “În ciuda potențialului agriculturii românești, 80% din alimentele consumate în România sunt din import”

Concluzia: toti trei vorbesc frumos despre viitorul agriculturii romanesti. Dar care oare ar obtine mai mult pentru fermierii romani?

Desigur, ramane ca fiecare dintre dvs va stea stramb si sa puna stampila drept. In 22 noiembrie 2009 este singura zi in care dvs alegeti !