Banii Fermierului | Patru cai pentru o mancare sanatoasa

Stirile  si implicit emisiunile TV ori  radio pe tema alimentatiei sanatoase a romanilor par sa faca mare audienta. Acest lucru rezulta, de altfel, si din statisticile despre grijile si preocuparile cetatenilor Romaniei.

Din ce in ce mai multi oameni se arata interesati sa manance cat mai sanatos,  fara E-uri ori alti aditivi alimentari, fara grasimi si zahar.  Dupa o explozie a supermarketurilor, derulata sustinut in ultimii ani, iata, am ajuns sa distingem intre ambalajele frumos colorate si calitate.

Intr-o tara cu o puternica zona rurala, ideea de a manca sanatos ar trebui sa poata fie pusa usor in aplicare.  Astfel ca, pe langa aspectul medical – desigur extrem de important – hrana naturala ar ajuta foarte mult producatorii agricoli autohtoni.  De fapt, o industrie alimentara bio ar genera doua tipuri de castigatori: fermierii mai prosperi, respectiv  consumatori sanatosi.

Exista cateva exemple inedite cu producatori care vand cu succes legume si fructe bio unor oraseni,  pe sistem abonament, cu ajutorul internetului, insa pana la o scara mare mai exista mult.

Cai de crestere a industriei bio autohtone :

-sprijin financiar pentru producatori agricoli. Se pot acorda fonduri focusate direct pe produs ( rosii, ardei, capsuni, etc .)

-promovare inteligenta a fermierior ( online, facebook, etc). Practic, pe online costurile sunt cele mai mici.

-aplicarea unui sistem de recomandare intre consumatori. Un consumator fericit face cat o mie de reclame.

-participare la targuri / expozitii / evenimente de profil. Calea ideala de a ajunge la oameni care gandesc la fel.

Continut asemanator: