Banii Fermierului | Fabricati biogaz din dejectii !

Ultimul trend in materie de investitii ar putea fi zona energiilor regenerabile. Fie ca vorbim de energia eoliana, biomasa ori energia din deseuri, legislatia europeana obliga Romania sa produca,  treptat,  cat mai multa energie din surse regenerabile.  Acesta este unul dintre argumentele care stimuleaza investitiile in tehnologia  regenerabila.

Al doilea se refera la rentabilitate. Bunaoara, in cazul exploatatiilor agricole, este dovedit faptul ca prin producerea de energie din desurile animale si vegetale se realizeaza importante economii financiare. Desigur, pana sa scoti bani prin producerea de biogaz este nevoie sa cheltuiesti nitel. Ideea este insa ca se poate.

In noiembrie 2010, la Timisoara, aspirantii la astfel de investitii pot invata mai multe cu ocazia targului international de energii regenerabila si eficienta in constructii RoEnegy South East Europe 2010.  Mai ales ca, pe langa tehnologii, oamenii pot asista la explicatii, oferite de cadre academice din cadrul Facultatii de Zoothnie si Biotehnologii (Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Timisoara).

Continut asemanator: