Banii Fermierului | Cum vrea Valeriu Tabara sa elimine intermediarii ?

Urmatoarea propunere pentru postul de ministru al Agriculturii, de data aceasta in cabinetul Negoita, este deputatul PD-L Valeriu Tabara.

Desi Valeriu Tabara este deja cunoscut in mediul agricol, pentru cei care eventual nu au suficiente informatii despre el, pot afla aici.

Prioritatile lui Tabara

Desigur, pe noi ne-ar interesa sa vedem care sunt in acest moment prioritatile programului sau agricol. Din cele afirmate recent de domnia-sa, aflam ca, in opinia lui Valeriu Tabara, agricultura are nevoie sa fie luate urgent doua masuri:

1.reducerea importurilor si reluarea exporturilor de carne, respectiv

2.eliminarea intermediarilor dintre producatori si consumatori

Bila neagra

Din pacate, Valeriu Tabara nu ne spune (inca) cum va izbuti sa rezolve aceste doua probleme, de foarte mare interes pentru fermieri. Si cu foarte multe conotatii in mediul economic din Romania.

De ce spunem acest lucru? Daca ne referim doar la intermediari, stim ca printre ei se numara contrabandistii de cereale, de exemplu. Sa faci curatenie intr-un business care invarte sute de mii de euro nu e o treaba tocmai usoara.

Bila alba

Pe de alta parte, enuntarea celor doua probleme demonstreaza faptul ca, intr-adevar, Valeriu Tabara nu este strain de vicisitudinile agriculturii autohtone. Ceea ce conteaza, chiar daca simplul fapt al cunoasterii problemelor, nu inseamna, desigur, implicit rezolvarea lor.

Cel putin, prin nominalizarea lui Valeriu Tabara, avem in fata o persoana care provine din domeniu agricol. Tin sa intaresc acest lucru, deoarece, dupa cum va amintiti, Romania a mai avut in fruntea Ministerului Agriculturii, Apelor si Dezvoltarii Rurale oameni pentru care singura legatura cu agricultura era faptul ca isi faceau, cateodata, singuri cumparaturile in piata.

Valeriu Tabara a mai fost ministru al Agriculturii in cabinetul Nicolae Vacaroiu, anii 1992-1996

Continut asemanator: