Banii Fermierului | Care banci finanteaza fermierii romani ?

Cu ocazia unor intalniri avute cu diversi fermieri am observat ca putini dintre ei  stiu care sunt bancile specializate in acordarea de credite agricole. Cum se poate afla, asadar, care unitati bancare ofera servicii speciale pentru fermieri?

Inainte de toate trebuie facuta precizarea ca, teoretic, toate bancile din Romania pot acorda credite agricole. Pe de alta parte insa, exista anumite banci care se implica mult mai mult decat altele in domeniul agricol.

Deoarece nu exista nici o baza oficiala de date cu informatii in acest sens, singura modalitate de a afla bancile  cu pricina este sa verificam efectiv ofertele tuturor bancilor care opereaza in tara noastra. In acelasi timp insa, cateva banci si-au capatat un oarecare renume in a credita investitii in agricultura.

Pentru a veni in ajutorul fermierilor interesati de servciile bancare, incerc  sa ofer grupez  informatiile intr-un  mod cat mai accesibil.   Exista 3 cai de a afla banca potrivita:

1. APDRP

 Pe site-ul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) exista  o rubrica intitulata “lista institutilor bancare”, unde puteti vedea bancile care acorda credite agricole.  Este vorba de 26 unitati bancare, care nu sunt focusate toate in mod special pe agricultura. Un numar destul de mare, ceea ce poate face aceasta cale destul de anevoiasa.

2. Acord pentru “Fermierul”

In scopul finantarii programului Fermierul , APDRP a semnat protocoale de colaborare cu 3 banci: Banca Comerciala Romana, Banca Comerciala Carpatica, Bancpost si CEC Bank. Ceea ce inseamna ca acestea finanteaza investitii in agricultura, conform protocoalelor incheiate cu statul.

3. Vizibilitate in  publicatiile de specialitate (Revista Ferma)

Pro Credit Bank, Intesa SanPaola  Bank si Uni Credit Tiriac Bank.

Din moment ce aceste banci  isi promoveaza produsele in medii familiare fermierilor, rezulta ca ele se adreseaza agriculturii.

Continut asemanator: