Banii Fermierului | +ardere peleti

Nu este o noutate, din pacate, faptul ca cercetarea romanesca, indiferent de domeniu, se afla in stare de recesiune. Si asta nu de ieri, de azi, ci din anii 90″ incoace. Sigur ca exista exceptii, care nu fac decat sa intareasca, nu-i asa, regula. O astfel de placuta exceptie este si munca inginerului Iuliean Hornet, administratorul firmei Ecohornet, focusata pe producerea energiei termice si electrice prin metode inovative.

Premiat in UK

Potrivit informatiilor postate pe site-ul companiei, in cadrul unei ceremonii de gala desfasurata la Oxford Town Hall, Marea Britanie, in 14 octombrie 2014, Europe Business Assembly si International Socrates Commettee au acordat premiul BEST ENTERPRISE companiei ECOHORNET SRL si premiul MANAGER OF THE YEAR d-lui Iuliean Hornet pentru activitatea in domeniul echipamentelor de producere a energiei termice si electrice.

In cadrul primei editii a Research and Innovation Exhibition UGAL INVENT 2014, ce a avut loc in 8-10 octombrie 2014 la Universitatea Dunarea de Jos Galati, Dl. Hornet Iuliean a primit Medalia de Aur pentru inventia sa: “Arzator multi-sistem si procedeu de ardere ecologica a biomasei peletizate”
Detalii si imagini pe site-ul Ecohornet.

Conform specialistilor Ecohornet, arzatoarele pe peleti tip injector fabricate cu puteri pana la 500kW pot fi folosite pentru obtinerea energiei termice necesara centralelor termice, convectoarelor de aer cald, cazanelor de abur, cuptoarelor de paine, schimbatoarelor de caldura, dar si la producerea energiei electrice prin aplicarea la instalatii cu turbine sau cu motoare Stirling, etc.

Unde pot fi intalnite echipamentele firmei Ecohornet ?

Pe site-ul companiei Ecohornet gasiti datele de contact necesare. O alta modalitate de a afla detalii despre  tehnologiile Ecohornet este de a participa la evenimentele de profil, unde specialistii firmei sunt, de regula, prezenti.