Banii Fermierului | Adevarul despre postul de comisar pe Agricultura din CE

Aflam de pe Mediafax ca Romania este pe cale sa piarda postul de comisar pe agricultura, in cadrul Comisiei Europene. Desi inca nimeni  stie  cu siguranta daca se va intampla astfel, varianta  de a pierde postul este mult mai plauzibila  decat varianta de a-l obtine.

Marturisesc ca, in ceea ce ma priveste, m-am numarat printre naivii care sperau  ca, cu putin noroc, putem obtine acest post. Abia acum, dupa ce am citit stirea cu pricina, si am recapitulat cateva momente importante legate de aceasta poveste, imi dau seama ca m-am imbatat cu apa rece.

Iata cateva argumente, care arata punctele noastre slabe:

1.. Backgroundul

Poate in primul rand, persoana nominalizata, in speta Dacian Ciolos,  ar trebui sa fie o mica notorietate in domeniu. Stie oare cineva prin ce s-a remarcat Dacian Ciolos  atunci cand a fost ministru al Agriculturii in guvernul roman? Pai, daca el n-a excelat in tara sa, unde stia mai bine realitatea,  cum credeti ca o sa se descurce la Bruxelles,  in fruntea unui portofoliu asa de important ?

2. Diplomatia.

Pentru a putea fi ales in CE, este nevoie, dincolo de background si prestanta, de un anumit lobby. Este aproape obligatoriu ca persoana nominalizata sa fie promovata cum se cuvine in randul votantilor europeni, in asa fel incat europarlamentarii sa fie convinsi persoana cu pricina reprezinta alegerea cea mai buna. Din pacate insa, tara noastra n-a excelat deloc , in special  in ultima vreme,  la capitolul diplomatie. Ce va face sa credeti ca acum va fi altfel?

3. Problemele APIA.

Cred insa ca cel mai important argument “contra” este legat de problemele pe care Romania le-a avut recent tocmai in ceea ce priveste gestionarea fondurilor europene  pe agricultura. Si nu uitati faptul ca, in CE, comisarul care va fi ales,  va gestiona fondurile agricole. Cred ca iti trebuie un pic de curaj sa incredintezi agricultura exact reprezentantului Romaniei !

Continut asemanator: