Banii Fermierului | 2013 | September

Ferma de carne, sâmbătă, 14 septembrie 2013, Agromalim – Arad

Revista FERMA şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad organizează în ziua de 14 septembrie 2013, începând cu ora 10.30, în cadrul expoziţiei Agromalim de la Arad, conferinţa naţională FERMA DE CARNE, manifestare care îşi propune prezentarea principalelor direcţii de dezvoltare a acestui sector zootehnic în România, cu accent pe exploatarea şi ameliorarea pajiştilor destinate creşterii taurinelor şi ovinelor de carne, ameliorarea genetică şi creşterea efectivului de taurine şi ovine care să optimizeze producţia de carne premium, precum şi oportunităţile de valorificare pe piaţa locală şi externă.

Cum puteti participa ?

Ne puteţi contacta telefonic pentru detalii la 0722362241 sau prin email, la adresa: redactia@revista-ferma.ro
PROGRAMUL CONFERINŢEI „FERMA DE CARNE” Data şi ora: 14 septembrie, ora 10.30 Locaţie: noua sală de conferinţe a Expo Arad Internaţional (Arad, Calea Aurel Vlaicu, FN, ieşire spre Nădlac)

PARTEA I

10.30 Deschiderea lucrărilor conferinţei 10.45 Nicolae DRAGOMIR, profesor USAMVB Timişoara Conversia în carne a producţiei pajiştilor naturale şi semănate 11.05 Ludovic CZISZTER, profesor USAMVB Timişoara Rase şi hibrizi de bovine specializate pe producţia de carne. Întreţinere, producţie, oportunităţi de valorificare, rentabilitate economică 11.25 Vasile PACHIŢANU, preşedinte Asociaţia Angus-RO, fermier Vite pentru carne. ANGUS – oportunitate de afacere 11.45 Ioan HUŢU, preşedinte Unităţii de Extensie – Centru de consultanţă, USAMVB Timişoara Adăposturi pentru întreţinerea ovinelor şi bovinelor de carne 12.05 Dan Gheorghe NEAŢĂ, Director general adjunct, Direcţia Politici Agricole şi Strategii în MADR Strategia Ministerului Agriculturii privind sectorul creşterii bovinelor şi ovinelor pentru carne. Statistici privind dinamica efectivelor şi a producţiilor, piaţa de desfacere şi comportamentul de consum 12.25 Ioan PĂDEANU, profesor USAMVB Timişoara Prezent şi perspective pentru oaia de carne în România 12.45 Constantin PASCAL, profesor USAMV Iaşi Soluţii practice de obţinere sistematică a hibrizilor de carne la ovine 13.05 Stelian Vasile DĂRĂBAN, profesor USAMV Cluj-Napoca

Tehnologia şi structura de rasă, factori determinanţi în obţinerea cărnii de tineret ovin

Pauză de cafea

PARTEA A II-A

14.00 FERMA DE CARNE – întrebări şi răspunsuri Proiecţie de video-reportaje realizate de echipa Ferma în ferme de bovine şi ovine

de carne, urmate de discuţii libere împreună cu proprietarii expolataţiilor respective