Banii Fermierului | 2009 | October

Zilele acestea politicienii fac si desfac pe candidati la fotoliile de ministri.  Dupa cum stim, Adrian Radulescu, candidatul propus de primul ministru desemnat Lucian Croitoru pentru postul de ministru al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) , a fost respins de Parlament. In acest context m-am gandit sa le dam o mana de ajutor celor care propun candidati pentru Agricultura. Cum?

Prin stabilirea profilului ideal al viitorului ministru al Agriculturii. Cum ne  imaginam noi ca ar trebui sa arate acesta. Asadar, ce calitati considerati ca trebuie sa aibe seful de la MAPDR?

1. Inginer agronom

Tot mai multe voci din randul fermierilor si mediului agricol spun ca s-au saturat de ingineri electronisti ori specialisti care au facut scoala prin invatamant la distanta. Prin urmare, ei vor un ministru absolvent al unei facultati din cadrul stiintelor agricole si medicinii veterinare.

2. Bun profesionist

Fermierii doresc sa mearga pe mana unei persoane care a dovedit deja de ce este capabil. Un profesionist care provine din mediul privat si care a avut performante notabile in productie.

3. Bun organizator

Cum recunoastem un bun organizator? La ultimul sau loc de munca a aratat de ce este capabil. Si-a probat calitatile de sef, avand oameni in subordine. Si obtinand rezultate pe masura.

4. Fara pata

Poate c-a venit momentul ca fermierii sa aibe in fruntea ministerului pe cineva cu o conduita morala ireprosabila, o persoana cu un cazier curat. Cineva asupra caruia sa nu planeze nici macar o suspiciune ca odata s-ar fi infruptat din banul public.

5. Cu viziune.

In sfarsit, in opinia mea, avem nevoie de o persoana cu viziune. Un specialist care sa poata privi dincolo de cladirea ministerului, spre ziua de maine si cea de poimaine. Avem nevoie de cineva care sa puna umarul la o strategie pe termen lung a agriculturii si satului romanesc.

6. Negociator, diplomat si obraznic

Obraznic, cand cere bani pentru Agricultura, negociator in disputa cu celelalte ministere si diplomat la Bruxelles.

7. Sa iubeasca Agricultura

Romanul spune ca acolo unde nu e pasiune, nimic nu e ! Fermierii recunosc din prima daca omul este unul de-la lor.

Va invit  sa completati profilul sefului de la Agricultura ori sa  combateti  cele prezentate de mine  !